24
Mayıs
2024
Cuma
ULUBEY - UŞAK

Hasköy'de düve dağıtımı

Ulubey'in Hasköy Beldesi’nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Teşvik Fonu tarafından 28 adet damızlık düve dağıtıldı.

Hasköy Beldesi’nde düzenlenen damızlık gebe düve dağıtım törenine, Ulubey Kaymakamı Şenol Esmer, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmet Pehlivan, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ulubey İlçesi Kaymakamı Şenol Esmer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu tarafından uygulamaya konulan Yerel Girişimler Projeleri esas olmak üzere, Ulubey İlçesi’nde bu güne kadar 18 proje hazırlandığını belirterek, "Ulubey’de 6 koyunculuk, 2 gebe düve, 2 bağcılık, 3 ağaçlandırma, 1 iş kurma, 1 kanalizasyon, 3 selektör projesi uygun görülüp değerlendirmeye alınmıştır. Bunlardan koyunculuk ve gebe düve projeleri uygulaması tamamlanmış, fayda sahiplerine teslimi yapılmıştır. Bugün Hasköy’de 28 damızlık gebe düve dağıtımı yapmak için burada toplandık. Bu projelerin toplam değeri 42 bin YTL olup proje geri dönümü, 4 yıl vadeli faizsiz, 1 yıl ödemesiz 3 yıl da 3 eşit taksitte ödeme şeklinde planlanmıştır" dedi.

Ulubey İlçe Tarım Müdürlüğü’nce Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Küçük Ölçekli Gelir Getirici Alt Proje hazırlandığını dile getiren Esmer, "Oluşturulan komisyonca seçimi yapılan 28 düve fayda sahiplerine verildi. Önümüzdeki aylarda da proje kapsamında ilçemizde fayda sahiplerine gebe düve dağıtımları devam edecek. Devlet imkanlarını gerekli ve doğru alanlarda kullanarak hem yöre halkının kalkınmasını hem de tarım alanındaki gelirleri arttırmak amacındayız. İl ve ilçe tarım müdürlüklerimiz bu doğrultuda çiftçimize sadece hayvan projesi değil, sebze, meyve ve çeşitli tarım ürünlerinde de destek sağlamaktadır. İlçemiz halkı geçimini tarımdan sağladığı için bu destekler son derece önemli ve hayatidir. Bu desteklemeler sonucu hayvancılık ve tarım daha modern hale gelecek ve üreticilerimiz verilen eğitimlerle daha bilinçli tarım yapacaklardır. 28 fayda sahibine damızlık düvelerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen tören sonrası 28 adet damızlık gebe düve sahiplerine dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 13:16:32
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 12:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?