17
Mayıs
2024
Cuma
ULUBEY - UŞAK

TÜPRAG, altın çıkarmaya hazırlanıyor

Kanadalı El Dorado Gold Şirketi’ne bağlı TÜPRAG Metal Madencilik Şirketi, Uşak’ın Ulubey ve Eşme ilçelerinde Kışladağ mevkiinde altın çıkarmaya hazırlanıyor.

TÜPRAG Şirketi Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Yılmaz, Türkiye’nin en büyük altın rezervine sahip olan Kışladağ altın madeninin 240 tonluk potansiyeliyle ülke ekonomisi için büyük önemi bulunduğunu söyledi. Altın üretimi yapacak tesislerin temelinin çok yakında atılacağını belirten Yılmaz, 2005 yılı ikinci yarısından itibaren tesislerin altın üretimine hazır hale getirileceğini ve Kışladağ Projesi ile tesislerde ilk aşamada 10 ton altın üretiminin yapılacağını kaydetti.

Şirketin bölgede 17 yıl boyunca altın üretimine yönelik faaliyetini sürdüreceği belirtildi. Bugüne kadar 20 milyon dolarlık bir yatırım yapılan Kışladağ Tesisleri için 150 milyon dolarlık bir yatırımın daha yapılması planlanıyor. Üretim ve işletme süresince ekonomiye yaklaşık 2.2 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak olan tesislerde, ilk etapta 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

AHMET KILIÇ UŞAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halit BAYTOK IP: 195.175.37.xxx Tarih : 28.02.2005 09:16:46
Ben aslen Gümüşkol köyündenim,ancak Ulubey'de oturuyorum.Eldorado Gold şirketinin köyümüz sınırları içinde yaptığı çalışmalar hızlandırılıyor.ileride siyanürlü çalışma yapılacak mı?Birde hangi tür ve mezun mühendis alınacak?sorumun cevabını yetkili ağızdan almak istiyorum.