30
Mayıs
2024
Perşembe
ULUBEY - UŞAK

Ulubey'de sivil savunma tatbikatı

Uşak İl Sivil Savunma müdürlüğü’nce Ulubey İlçesinde sivil savuna tatbikatı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tatbikat heyecanlı dakikalara sahne oldu. 

Ulubey Belediye binası önünde gerçekleştirilen tatbikata Kaymakam Mahmut Nedim Tuncer, Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. Tatbikat, çalınan alarmla birlikte belediye binası içerisinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesi ile başladı. Ardından senaryoya göre 7.2 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı ve deprem nedeniyle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Binada mahsur kalanlar ise Sivil Savunma ekipleri tarafından sedye ve halatlarla aşağı indirildi. Polis ekipleri senaryo gereği depremden sonra ortaya çıkan yağmacıları kısa sürede etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Tatbikat sırasında Kaymakam M. Nedim Tuncer ile Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı tatbikat sonunda görev alan ekipleri denetleyerek tebrik etti. 

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan Kaymakam Nedim Tuncer, "Böyle bir felaketin hiç olmamasını temenni ediyoruz. Ancak olduğunda da her bakımdan hazır olmak için gereken tüm hazırlıkları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bugünkü tatbikat gayet başarılı geçti. Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Felaketler gelmeden önce önleyici önlemleri almak zorundayız” dedi. 

Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp ise, "Bu tatbikatlarımıza her ay değişik kurumlarda devam ediyoruz. Bizim planlama açısından hiçbir sıkıntımız yok ama koordinasyon açısından sıkıntımız olabilir. Yaptığımız tatbikatlarla görevlilerin nasıl davranması gerektiğini gösteriyoruz. İl merkezinden sonra şimdi de ilçelerimizde tatbikatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha önce Sivaslı ilçemizde yapmıştık. 3 ilçemizde daha bu tatbikatları gerçekleştireceğiz. Her tatbikatta ayrı bir konuyu işleyerek, görevli arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımız afetler konusunda bilinçlendiriyoruz. " diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?