23
Mayıs
2024
Perşembe
ULUBEY - UŞAK

Zehirlenenler taburcu edildi

Uşak’ın Ulubey İlçesi Avgan Beldesi’nde yaşanan cıva olayı nedeniyle yaklaşık bir haftadır Uşak Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulan 17 öğrenci, bugün taburcu edildi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin kanındaki cıva oranının normalin altında çıktığı ve herhangi bir problemin olmadığı belirtildi. Avgan Beldesi’nde S.A. ve A.A.’nın art arda hayatını kaybetmesi ile başlayan cıva tedirginliği nedeniyle, kan ve idrar tahlillerinde normalin üzerinde cıva çıktığı iddiasıyla Uşak Devlet Hastanesi’nde gözetim altında tutulan 17 kişi, bugün taburcu edildi. 10 Haziran tarihinde Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 17 öğrencinin, gün aşırı kan ve idrar tahlilleri yapılıyordu.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın imzasını taşıyan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin kan ve idrarındaki cıva oranının, normal değerin altında olduğu açıklandı. Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, yaptığı yazılı açıklamasında, "Kamuoyumuzun bildiği üzere, Avgan Beldesi’nde cıva soluma sonucu meydana gelen olaylarda ilk yapılan kan ve idrar tahlilleri sonucu değerleri normalin üzerinde çıkan 17 vatandaşımız, 10 Haziran tarihinden bu yana kontrol altında tutuluyordu. Bu zaman zarfı içerisinde yapılan muayene ve Ankara Refik Saydam Hıfzı Sıhha Müdürlüğü’nde yapılan tahlillerinde, 17 kişinin kanında ve idrarındaki cıva değerlerinin düştüğü ve normalin altına geldiği tespit edilmiştir. Klinik ve laboratuar olarak gözetim altında tuttuğumuz vatandaşlarda cıva ile ilgili bir problem olmadığından, bugün itibari ile vatandaşlar taburcu edilmişlerdir. Bu tür olayların bir daha meydana gelmemesini temennisi ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 00:56:36
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 15:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahsin köse IP: 85.101.38.xxx Tarih : 6.09.2006 00:19:26
altın çıksın ülkemiz kazansın diyenlere... Eşme de 2000 kişi siyanürün havaya karışması nedeni ile zehirlendi.Köylülerden alınan kan önrenklerinin incelenmesi ile zehirlenmenin siyanürden kaynaklandığı kesinleşti.Paramı ? yaşam mı daha önemli.İllede eşmelilerin ölmesimi gerekli siyanür ile altın çıkarılmasına karşı çıkanların haklılığı için.