27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Ninelerin okuma azmi

Adıyaman'ın Gerger İlçesi Yeşilyurt Köyü'nde bulunan nineler okuma-yazma öğrenmek için "Topyekün Eğitim Seferberliği" kampanyasına katıldı.

Gerger Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Topyekün Eğitim Seferberliği'ne katılan nineler okul sınıflarını doldurdu. Torunlarının defter kalemlerini alarak okula gelen nineler, alfabeyi öğrenebilmek için büyük bir azim gösteriyor. Türkçe konuşmasını dahi bilmeyen nineler, okuma-yazma öğrenebilmek için öğretmenlerinin yanısıra köy muhtarından da destek alıyor. Yazı yazmakta zorlanan ninelerin ellerini tutan öğretmenler yazı yazmaları için yardımcı oluyor.

Gerger Kaymakamı Erkan Kalender, "Topyekün Eğitim Seferberliği" çerçevesinde açılan kurslara yoğun ilginin olduğunu belirterek, "Bu kampanya için son 1 aydır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kampanya çerçevesinde ilçe genelinde şu anda 80 kurs açtık. Yaklaşık öğrenci mevcudumuz 3 bin. Amacımız okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımıza bu hizmeti götürebilmektir" dedi. Geçmiş dönemlerde bölgede bulunan vatandaşların kız öğrencilerini okula göndermemesinden dolayı yaşlı kadınların kursa yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Kalender, "Genelde okuma-yazma kurslarına gelen öğrenciler yaşlılardan oluşuyor. Bunun nedeni maddi imkansızlıkların yanısıra kız öğrencilerin zamanında okula gönderilmemesidir. Son yıllarda taşımalı eğitim sistemi ve vatandaşların bilinçlendirilmesiyle bu sorununda ortadan kaldırılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kalender Türkiye genelinde, "Topyekün okuma seferberliği" kampanyasını en iyi şekilde ortaya koyduklarını kaydederek, hedeflerinin okuma yazma bilmeyen herkese ulaşmak olduğunu açıkladı. Beklediklerinden fazla öğrencinin bu kurslara başvurduğunu, bu nedenle kurs sayılarını arttırdıklarını bildiren Kaymakam Kalender, durumdan memnun olduklarını dile getirdi. "Topyekün Okuma" seferberliğinin yanısıra "Haydi kızlar okula" kampanyasında da Türkiye genelinde en büyük başarıyı elde ettiklerini söyleyen Kalender, "Haydi kızlar okula" kampanyası çerçevesinde 600 öğrenciyi okula kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Okuma yazma kursuna katılan 25 torun sahibi 99 yaşındaki Fatma Yıldırım, 90 yıl önce maddi imkansızlıkların yanısıra okulun olmaması nedeniyle okuyamadığını söyledi. Fatma Nine, "Biz okumadık bizler gibi cahil olmayın. Okumak çok güzel bir şey. Keşke zamanında bende okula gidebilseydim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 15:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?