4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Bayıltan sınav

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde açılan 120 kontenjan için bin 100 kişi başvurdu. Yetenek sınavına katılan öğrencilerin çoğu, aşırı sıcakların etkisiyle baygınlık geçirdi. Fenalaşan 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nün voleybol, futbol, basketbol, atletizm ve güreş branşlarında açılan 120 kişilik kontenjan için bu yıl bin 100 kişi müracaat etti. Aylar önce özel spor akademi merkezlerinde zorlu sınav için hazırlanan öğrenciler, 800 ve bin 500 metre koşularında oldukça zorlandı.

Üniversitenin futbol sahasında yapılan sınava çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Tribünlerde çocuklarını destekleyen veliler ilginç görüntüler oluştururken, birinci aşamayı başarıyla geçen öğrenciler sınavın en zor bölümü olan koşuda performanslarını sergiledi.

Kızların 800 metre, erkeklerin ise bin 500 metre koşusuna Diyarbakır'ın 40 derecelik aşırı sıcağı da eklenince öğrencilerin çoğu baygınlık geçirdi. Koşuyu önde tamamlayan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, gerilerde kalan ve yarışı tamamlamak için büyük gayret gösteren adayların büyük bölümü finiş çizgisinde baygınlık geçirdi.

Fenalaşan öğrencilere hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. 5 öğrenci ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu arada, kötü koşan ve kazanma şansını yitiren adayların birçoğu, dakikalarca gözyaşı döktü.

Her yıl kopya ve torpil yapıldığı iddiaları nedeniyle büyük tartışmalara neden olan Dicle Üniversitesi'nin yetenek sınavları, bu tür iddiaların önüne geçmek için 4 yıldır tüm aşamaları kameralara kaydedilerek gerçekleştiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 11:49:51
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 11:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?