7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Kaymakam'dan eğitim açıklaması

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sorunların çözüm yolunun eğitime önem verilmesinden geçtiğini söyledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) yürüttüğü kız öğrencilerin eğitime devamını hedefleyen toplantıya katılan Kaymakam Tanrıseven, Türkiye'de kızlar açısından eğitim eşitsizliklerinin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi boyutlarda olduğunu söyledi.

Kız öğrencilerin bir kısmının eğitiminin maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım kaldığını gözlemlediğini belirten Tanrıseven, "Kız öğrencilerin eğitim masrafları kaymakamlıkça karşılandığında, daha fazla kız öğrenci eğitime devam edebilmektedir. Bu metodu uyguladık ve başarılı sonuçlar aldık" dedi. Kız öğrencilerin liseye devam oranının arttırılması için mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade eden Tanrıseven, Çok Programlı Lise bünyesinde kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünün açılması halinde, liseye gitmeyen bazı kız öğrencilerin de ortaöğretime devamlarının sağlanabileceğine işaret etti.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, kız öğrencilere yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini savunarak, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sorunların çözüm yolu, eğitimden geçiyor. Yeni nesilleri eğittiğimizde bugün var olan birçok sorunun ortadan kalktığını göreceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 16:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?