4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

DÜ çalışanlarından protesto

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çalışanları ve bazı sivil toplum örgütleri, üniversite üst düzey yöneticilerinin maaşlarının alacağı banka ile yapmış olduğu sözleşmeden doğan paranın üniversite çalışanları ve personele dağıtılmadığı iddiasıyla basın açıklaması düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan basın açıklamasını Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Vahap Günay okudu. Günay, açıklamada, "Üniversite üst yönetimi tarafından bu yılın Ağustos ayı içerisinde çalışanların maaş ve diğer parasal haklarının ödendiği banka değiştirilmiş ve bunun karşılığında ilgili banka tarafından üniversiteye 2.7 trilyon TL verilmesi kararlaştırılmıştır.

Söz konusu paranın, üniversite çalışanlarının maaş ve diğer parasal haklarının 5 yıl süreyle ilgili banka üzerinden ödenmesi karşılığında yapılmış olması. Bu paranın bir kısmının maaşı düşük olan üniversite çalışanlarına ve bir kısmının da burs şeklinde üniversitemizdeki muhtaç öğrencilere dağıtılması sendikamız tarafından talep edilmiş, ancak bu talebimiz de üniversite üst yönetimi tarafından reddedilmiştir" dedi.

SES Şube Başkanı Vahap Günay, üniversite rektörleriyle bir tür görüşme yaptıklarını belirterek, "Rektör Yardımcısı Zülküf Gülsüm, bize bu olayın basına yansıtılmamasını gerektiğini söyledi. Basına yansıtılması durumunda Türkiye genelinde üniversitelerde oluşacak çalkalanmanın odak noktasının Dicle Üniversitesi olmasının ciddi sıkıntılara yol açacağını ileri sürdü.

Günay, "Bu parayı ne sendika ne de üniversite çalışanlarının kullanmayacağını biliyoruz. Eğer sonuç alamazsak, imza kampanyası başlatacağız. Rektörlüğe yürüyüşümüz olacak" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı İhsan Babaoğlu da, çalışanların parasının çalışanlara ödenmesi gerektiğini ifade etti. Babaoğlu, "Üniversite yönetimini bu konuda zorlayacağız. Kimin parasını kime vermiyorlar. Ama şunu ifade edebilirim ki, o parayı kursaklarında sıkarız. Çalışanların sırtından elde ettikleri her türlü rantı kursaklarında sıkarız. Bu amaçla da protestomuzu devam ettireceğiz. Bir kez daha üniversite yönetimini uyarıyoruz. Bizleri yormayın, bizleri karşı karşıya getirmeyin.

Adaleti hakim olan bir yönetimi esas alın. Çalışanların parasını çalışanlara ödeyin. Şunu da ifade edeyim ki, rektör yardımcısı bunu söylüyor, 'Biz zaten çalışanların maaşlarını veriyoruz. Bu, onların parası değil ki'. Oysa, bu sözleşmede çalışanlar dahil, kimse ne olduğunu bilmiyor. Bankayla yapılan sözleşmenin içeriğini biz de bilmiyoruz. Sözleşme gizli tutuluyor. Biz bunun peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.
Basın açıklaması sırasında kalabalık, zaman zaman sloganlar attı.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 23:05:14
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 21:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?