7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Eğitime 'Kurtlar Vadisi' etkisi iddiası

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, son yıllarda üniversite sınavlarında görülen başarı düzeyi düşüklüğünün temelinde 'göçler' ile "Kurtlar Vadisi" türündeki şiddet içerikli diziler olduğunu öne sürdü. Tekdemir, bu tür dizilerin eğitim seviyesini ne kadar etkilediği konusunda ise herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir ve müdür yardımcılarının katılımlarıyla öğretmen evinde 2005-2006 eğitim-öğretim yılı değerlendirilmesi yapıldı. Diyarbakır'ın son yıllarda eğitim seviyesinin düşme sebebinin en önemli faktörünün göç olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tekdemir, "Diyarbakır sürekli büyüyen ve göç alan bir kent. Bu nedenle sürekli değişime ve gelişime muhtaç bir kent. Bu nedenle yaptığımız çalışmalarda eğitim seviyemizin düşmesinin en önemli faktörünün 'göç' olduğunu tespit ettik. Özellikle şiddet içeren 'Kurtlar Vadisi' gibi dizilerden pek çok gencimiz etkilenmektedir. Biz bu gençlerimizin etkilendiğinin farkındayız; ama eğitim seviyemizi ne şekilde etkilediğinin henüz bir tespitini yapamadık. Bu konuda kesin bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Diyarbakır'a yeni eğitim kurumlarının kazandırılması için yeni bir çalışma başlatıldığını da kaydeden Tekdemir, okul isimlerinin satılışa çıkarılacağını bildirdi. Bu konuda işadamlarına ve imkanı olanlara büyük görevler düştüğünü ifade eden Tekdemir, "Tescillenmiş ve şahıs adına olmayan, özellikle şehir merkezinde bulunan okulları cazip bir fiyata almak isteyen kişilere vereceğiz. Okul isimlerini en azından 200 milyar ile 500 milyar lira arasında değişen rakamlarda vereceğiz. Bunun için gerekirse açık arttırma usulüne de gidebiliriz. Bunu ilerleyen zamanlarda netleştireceğiz. Buradan elde edeceğimiz gelirleri yeni okullar yaparak; yani eğitim için kullanacağız" diye konuştu.

Mustafa Tekdemir ayrıca, Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalarda, şimdiye kadar 20 bin öğrencinin tekrar okula kazandırıldığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 18:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?