4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Halk Günü'ne 'kırtasiye' damgası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Halk Toplantısı'nda bu kez iş isteyenlerin değil, okumak için giysi ve kitap isteyen kız çocuklarının talepleri ön plana çıktı. Belediye tarafından 26.'sı düzenlenen toplantıya, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala, kırtasiye malzemesi isteyen kız çocukları damgasını vurdu.

Halk toplantısına gelen kız çocuklarının, kameralar karşısında yüzlerini kitapla kapatmaları üzerine Başkan Vekili İlhan Diken, çocuklara, "Yüzünüzü kapatmayın, çünkü yoksulluk bir utanç nedeni değildir. Asıl sizleri bu hale sokanlar, utançtan yüzlerini kapatsın" dedi.

Toplantıda ön saflarda oturan kız çocukları, Başkan Vekili Diken'e, eğitimcilerin yardımıyla okula kaydolduklarını, ancak yazacak kalemlerinin, giyecek önlüklerinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine Diken, okumak için bu kadar azimli olmalarından ötürü çocukları kutladı. Okul masraflarının karşılanacağını ifade eden Diken, "Sizler bizim geleceğimiz, evlatlarımızsınız. Sizlerin bu azmi, beni oldukça duygulandırdı. Elimizden gelen yardımları eksiksiz olarak yerine getirip, ihtiyaçlarınızı karşılayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 19:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?