4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul yok, çobanlık yapıyorlar

Kız çocuklarının okullaşması için Türkiye genelinde yoğun bir çalışma devam ederken, Diyarbakır merkeze bağlı Kırkkoyun Köyü'nde okul bulunmadığı için okula gönderilmeyen 35 kız çocuğu çobanlık yapıyor.

Kırkkoyun Köyü'nde ilköğretim ve lise çağındaki 35 kız çocuğu köyde okul bulunmadığı için taşımalı eğitimle diğer köylerdeki okullara gönderilmiyor. Okula gönderilmedikleri için çobanlık yapan Şahibe ve Devran Yüzen (14), köyde okul bulunmadığı için babalarının diğer köylerdeki okullara göndermek istemediğini söyleyerek, "5. sınıfı bitirdikten sonra diğer köylerdeki okullara babalarımız göndermek istemedi. Ama biz köyümüze bir okul yapılması durumunda hemen okula gideriz" dedi.

Köyün eski muhtarı Veysi Yüzen de, kız çocuklarını başka bir köye gönderemeyeceklerini belirterek, "Köyde okul yapılması durumunda hepsini okula göndeririz. Kızlarımızın gözlerimizin önünde olmasını istiyoruz. Okul yapılmaması durumunda kızlarımızı okula göndermeyiz" şeklinde konuştu.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köyde okul çağında bulunan 18 çocuğun babası hakkında tebligat çıkarttı. Çocukların okula gönderilmemesi durumunda her çocuk için velilere 300 YTL para cezası kesilecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?