8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Okuldan alınınca Baştürk'ten yardım istedi

Diyarbakır'da maddi imkansızlıklar nedeniyle okula geç giden bir kız çocuğu, ailesi tarafından okuldan alınınca Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk'ten yardım istedi.

Melikahmet Semti Azizoğlu Sokak'ta ikamet eden 7 kişilik Ubat ailesinin reisi Resul Ubat rahatsız olduğu için çalışamazken, 5 çocuğundan en büyüğü Berivan'ı 10 yaşında okula gönderebildi. Gecikmeli olarak 1. sınıfa başlayan Berivan, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk'ten yardım istedi. Küçük Berivan, "Ben zaten okula geç başladım. Okula gidip öğretmen olmak istiyorum ama maddi durumumuz buna müsaade etmiyor. Ben belki biraz okuma yazmayı öğrenirim ama diğer 4 kardeşim bu kez okula gidemeyecek. Babam çalışamıyor, annem sağır ve dilsiz. Kimse bize yardım etmiyor. Vali Yardımcımız Canan Hançer Baştürk'ten bize yardım etmesini istiyoruz. Ben ev hanımı değil, okuyup öğretmen olmak istiyorum" dedi.

Baba Resul Ubat ise, hasta olduğu için çalışamadığını ve 6 aylık kira borcu bulunduğunu ifade ederek, "Ben hastayım, zaten fazla çalışamıyorum. Yazları gurbete çıkıyorum. Kazandığımı da gelip ev kirama ancak verebiliyorum. 5 çocuğum var ve yokluk yüzünden onları okula gönderemiyorum. Berivan da 10 yaşında olmasına rağmen, 2 ay önce okula başladı. Ancak ne giyeceğimiz ne de yakacağımız var. Sosyal Yardımlaşma'ya müracaat ettiğimiz halde bize yardım etmediler. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 23:58:41
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 00:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?