4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ortak eğitim projesi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Nevim Yakut, eğitim alanında uluslararası girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Diyarbakır'daki DEHAP'lı belediyelerle İsveç Jarfella Belediyesi Sol Parti Grubu'nun işbirliğiyle 'DEHAP'lı Kadın Meclis Üyeleri Eğitim Projesi' hayata geçiriliyor.

Eğitim Programı hakkında bir açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Yakut, eğitim konusunda uluslararası alanda girişimlerde bulunduklarını belirterek, girişimlerin sonucunda bu eğitimi vermeyi kararlaştırdıklarını ifade etti.

Yakut, "İlerleyen süreçlerde buna benzer çalışmaların devamı getirilecek. Tüm DEHAP'lı kadın meclis üyeleri eğitime davetlidir. Eğitim programı süresince 'feminizm, yerel yönetimlerde kadın, siyasette kadın, İsveç yerel yönetim modelinde kadın, Medeni Kanun'da kadının yeri' konularıyla deneyim aktarımı ve tartışma süreçleri yaşanacak.

Bu eğitim projesini İsveç Jerfella Belediyesi ile yapmamızın amacı, o ülkedeki kadınların gelişmişlik düzeyinin dünyada ilk sıralarda yer alması ve kadınların yaşamda ve siyasetin içindeki temsiliyetinin yüzde 50'leri aşmasıdır. Bizler de DEHAP'lı kadın meclis üyeleri olarak bundan sonraki süreçte misyonumuzu nasıl gerçekleştirebiliriz ve kadınları siyasete nasıl çekebilirizi tartışacağız" dedi.

Kadın belediye ve İl Genel Meclis üyelerine Diyarbakır'daki DEHAP'lı Belediyeler ile İsveç Jarfella Belediyesi Sol Parti Grubu'nun işbirliğiyle hazırladığı ve Yenişehir Belediyesi'nin yürüttüğü proje, 12-15 Kasım tarihleri arasında Mardin il merkezinde gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 14:09:33
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 11:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?