4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Rektörlükten iddialara cevap

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi çalışanları, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte üniversite üst düzey yöneticilerinin, maaşların alınacağı bankayla yapmış olduğu sözleşmeden doğan paranın üniversite çalışanları ve personele dağıtılmadığı iddiasıyla bir basın açıklaması düzenlemişti.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, iddiaları yalanlayarak, bankadan alınan paranın öğrencilere hizmet verecek tesisin yapımı için kullanılacağını açıkladı.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bankadan sözleşme gereği alınan paranın üniversite öğrencilerine hizmet verebilecek tesis yapımı için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Sözleşmenin 2005 yılı içinde bitecek olması sebebiyle, sözleşme yapılacak yeni bankanın tespiti amacıyla şeffaf bir şekilde ihale yapılmış ve en yüksek teklifi veren bankayla sözleşme imzalanmıştır. Diğer üniversitelerin kampus alanında olup da üniversitemizde olmayan 'Öğrenci Merkez Binası' yapılacaktır.

Rektörlüğümüzün amacı, yönetim erkini kanun ve hukukun çizdiği çerçevede kullanmak, çalışma barışı ve huzurunu tesis ederek, hizmet kalitesini yükseltemeye yönelik sosyal ve fiziki imkanları arttırmak suretiyle, üniversitemizi daha ileri düzeylere taşıyıp, Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktır. Bu amacın dışında herhangi bir olumsuzluk içinde yer almamız mümkün değildir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 21:10:44
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 21:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir doktor IP: 85.98.67.xxx Tarih : 12.11.2005 00:38:54
KEŞKE SİZE İNANABİLSEYDİK SAYIN REKTÖR.AMA HİÇ İNANMIYORUZ.YAPTIKLARINIZI GÖRDÜK.SADECE KOCAMAN BİR HİÇ.PARDON ÜNİVERSİTEMİZİ MAHVETTİNİZ.DAHA NE İSTİYORSUNUZ BIRAKIN ARTIK ÜNİVERSİTEMİZİ SAHİ REKTÖR KİM?SİZ Mİ EŞİNİZMİ?O MAKAMIN HAKKINIZ OLMADIĞINI SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ YA NEYSE.BİRDE ŞUNU ANLAMIYORUZ REKTÖRLÜKTE ODANIZ VAR.HOCALARIMIZ ÇALIŞMA ODASI BULAMAZKEN SÜREKLİ OLARAK KAPALI OLAN DAHİLİYE SERVİSİNDEKİ ODAYI NE YAPIYORSUNUZ.HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE HİÇ KİMSENİN SİZE SAYGI GÖSTERMEDİĞİNİ FARK ETMİYORMUSUNUZ?ÜSTELİK SİZİ EN İYİ TANIYANLARDIR ONLAR.ÖĞRENCİLERİNİZ.BATIRDINIZ HER YÖNÜYLE ÜNİVERSİTEMİZİ.HER İCRAATINIZLA SKANDAL İŞLERE İMZA ATIYORSUNUZ.YETER ARTIK YETER.NERDE GÖRÜLMÜŞ REKTÖRDEN SONRA KIDEM OLARAK BAŞHEMŞİRENİN GELDİĞİNİ?SADECE DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE.ÜNİVERSİTEMİN SAYGIDEĞER HOCALARI ANCAK REKTÖR VE YARDIMCILARI HARİÇ LÜTFEN BU REKTÖRLE ÇALIŞMAYIN.BIRAKIN YALNIZ KALSINLAR BELKİ ÜNİVERSİTEMİZDEN VAZGEÇERLER.SAYIN BAŞHEKİM NASIL OLURDA YETKİLERİ SİZDEN FAZLA ANCAK AMİRİ OLDUĞUNUZ BİR BAŞHEMŞİREYLE ÇALIŞIYORSUNUZ.SİZEDE HOCAM DEMEK İÇİMDEN GELMİYOR.YAZIK DİCLE ÜNİVERSİTESİNE YAZIK DBAKIRA YAZIKSAYGIDEĞER HOCALARIMA YAZIK ÖĞRENCİLERİNE.BU REKTÖRÜN VEBALİNE ORTAK OLMAYIN VE KAYITSIZ OLMAYIN LÜTFEN.LÜTFEN.BENDE O ÜNİVERSİTEDEN MEZUN BİR DOKTORUM.YAZIK BANA ÇOK YAZIK.SAYGILAR.