7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

2. Diyarbakır Sinema Günleri başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. Diyarbakır Sinema Günleri başlıyor. 4 gün sürecek etkinlikte, 84 kısa metrajlı ve belgesel film gösterilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından geçen yıl startı verilen Diyarbakır Sinema Günleri'nin 2.'si, 20-23 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Yenişehir Sinema Salonları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda sinemaseverlerle buluşulacak olan program, farklı kategorilerden oluşuyor. Her insanın bir sine öyküsü olduğu düşünülerek; 'Bir Derdim Var' bölümü, Sine Humanist'te biyografik ve yalın öyküler anlatılan belgesel kuşağı, 25+1'de ise ilk ya da ikinci çalışmaları olan genç yönetmenleri, her yerde el yordamıyla sinema yapıldığından yola çıkılarak Ahmet Uluçay'ın kısa seçkileri programa eklenmiş.

Etkinliklerde yapılacak söyleşilerde ise, "Türk Sinemasında Güncel Yaklaşımlar" başlıklı söyleşiye film eleştirmenleri Ali Hakan ile Cüneyt Cebenoyan katılacak. "Hayatı Belgesel ile Kavramak ve Belgesel ile anlatmak" konulu söyleşide ise Enis Rıza, Bingöl Elmas ile Rüya Köksal yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak Düzgün, sinema günleriyle hayalini kurdukları Ortadoğu Altın Burç Film Festivali'ne doğru bir adım daha yaklaşmayı ve kentte sinema kültürünün zeminini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Düzgün, Akbank Kısa Film Festivali, Belgesel Sinemacılar Birliği, 17. Ankara Uluslararası Film Festivali ve Ankara Sinema Derneği ile Yenişehir Belediyesi ve Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi'nin sunduğu destek ve katkıların kendilerini güçlendirdiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 19:36:49
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 19:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali G IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.04.2006 17:22:23
Bu tür çalışmalarından dolayı büyükşehir belediyesini gerçekten tebrik ediyorum.bu tür faaliyetlerin devamını diliyorum...