7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Sinema atölyesi çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Diyarbakır Sinema Günleri kapsamında atölye çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan sinema atölyesine 110 kişi başvurdu. 1 yılda tamamlanmak üzere 4 kur olarak tasarlanan atölye çalışmaları, 30 kişiden oluşan ilk grupla başlatıldı. "Sinemanın Temel İlkeleri ve Film Analizi" başlıklı atölyenin eğitmenliğini Uğur Kutay yaparken, "Senaryo Çalışmaları" konusunda Ahmet Haluk Ünal ders veriyor. Yönetmen Ahmet Soner "Yönetmenlik ve Çekim Çalışmaları" konusundaki deneyimlerini sinema dostu öğrencilerle paylaşırken, "Görüntü Yönetmenliği"ne ilişkin Doğan Sarıgüzel eğitmenlik yapacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak Düzgün, atölye çalışmalarının üretim esasına dayalı olduğu ve devam zorunluluğunun bulunduğunu belirterek, 3 aylık atölye çalışmalarının ardından pratik çalışmayla set ortamında çalışılacağını bildirdi. Düzgün, atölyelerin ürünlerini ortaya çıkarmak için çekecekleri filmlerin giderlerinin Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından karşılanacağını da söyledi.

Düzgün, ayrıca film çekimleri ve film danışmanlığı konularında Uğur Kutay ve Ümit Kıvanç'ın kendilerine destek olacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 19:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?