7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Diyarbakır'da Edebiyat Günleri

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Diyarbakır Edebiyat Günleri, “Daha barışçıl bir dünya için Edebiyat” temasıyla 16-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında 3 yıl önce “Yazarlar Diyarbakır’da Buluşuyor” etkinliği ile gelenekselleşen Kültür ve Sanat Festivali’nde ayrı olarak yapılmaya başlanan Diyarbakır Edebiyat Günleri’nin hazırlık çalışmaları son aşamasına geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce organize edilen Edebiyat Günleri’nde söyleşi, panel, şiir dinletisi ve konferans gibi etkinlikler yapılacak. 2. Edebiyat Günleri’nde Velme Gecesi, 3. Edebiyat Günleri’nde Şevbiherk gibi mahallelerde masal geceleri yapılırken, bu yıl ise Diyarbakır’da yaşayan yazarların sorunlarının tartışılacağı bir forum düzenlenecek. 

Bu yıl etkinlikler herkesin izleyebilmesi için Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ile Burhan Karedeniz Cep Sineması’nda yoğunlaşıyor. Edebiyat Günlerinde, ölüm yıldönümü dolayısıyla sanatçı Ahmet Kaya da anılacak. 

Kadın şair ve dengbejler özgün sunumlar yapacağı Edebiyat Günleri’nde Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Arap edebiyat ürünlerinde savaş ve barışa ilişkin irdelemeler yapılacak. 

Abdullah Peşev, Ramazan Alan, Helim Yusiv, Ömer Türkeş, Raffi Hermonn gibi isimlerin de aralarında bulunduğu edebiyatçı ve yazarlar katılacak. 

Dört gün sürecek Edebiyat Günleri kapsamında ayrıca, Kürt Dil Konferansı düzenlenecek.
Festival için Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Ermenice “Daha barışçıl bir dünya için edebiyat!” sloganıyla afiş bastırıldı.

anka
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 09:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurbet ek IP: 88.247.64.xxx Tarih : 16.11.2007 15:03:56

edebiyat gününün olması çok güzel birşey. çünkü yazarlarla birlikte vakit geçirip. onlarıdinliyoruz. başarıların edvamını diliyorum..