4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Edebiyat günleri başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Diyarbakır Edebiyat Günleri"nin açılış kokteylinde konuşan Belediye Başkanı Osman Baydemir, en büyük amaçlarının geçmişi yakalamak olduğunu söyledi.

3. Diyarbakır Edebiyat Günleri dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından Class Otel'de bir resepsiyon verildi. Resepsiyona çok sayıda yazar ve kurum müdürü katılırken, Baydemir ve eşi gelen konuklarla teker teker ilgilendi. Başkan Osman Baydemir, bir bölümünü Kürtçe sürdürdüğü konuşmasında, asıl amaçlarının geçmişi yakalamak olduğunu söyledi.

Öncelikle kültürde, sanatta ve dilde geçmişin yakalanması gerektiğini ifade eden Baydemir, "Kültür ve sanat politikalarımızın en önemli aktivite ve amaçlarından bir tanesi de aslında geçmişimizi yakalamaktır. Her toplum, geleceğe endeksleniyor, geleceği hedefliyor ve şüphesiz ki bizlerin de geleceği hedeflemesi gerekiyor, ama bizim öncelikle kültürde, sanatta ve dilde geçmişimizi yakalamamız lazım.

Geçmişimizi yakaladıktan sonra köklerimiz üzerinden geleceği kurcalamamız lazım. Onun için de 'Önce söz' dedik ve geçmişe inmek için de çok önemli, çok ender tanıklarımızı çağırdık. Şüphesiz ki, önce söz dedik ve o sözlerden romanlar oluştu, hafızamıza kazındı. İşte o romanları yazanlardan da pek çok kişi şu an aramızda bulunuyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, konuşmasının ardından, yaşayan efsane olarak adlandırdığı Canip Yıldırım ve Yazar Mehmet Uzun'a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 17:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?