8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Hayatın Provası Yok' sahnelendi

Günümüzde bireyin karşılaştığı iletişim sorunlarını mizahi bir dille anlatıp, çözüm önerileri sunan "Hayatın Provası Yok" adlı tiyatro oyunu, ticaret borsasının ev sahipliğinde Diyarbakır'da sahnelendi.

Diyarbakır Ticaret Borsa ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Diyarbakır'a gelen tiyatro sanatçısı Hakan Bozkurt, "Hayatın Provası Yok" adlı eğitim temalı tiyatro oyununu sahneledi. Daha önce bir çok yerel yönetici, iş dünyasından temsilciler ile çalışanları için sahnelenen oyun, bu kez DTB ve DTSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile personellerinin aileleri için sergilendi.

Büyük beğeniyle izlenen oyunda, modern toplumdaki insan ilişkileri hicvedildi. Zaman zaman diyalog şeklinde geçen oyunda, bireyin sosyal yaşamında kendisiyle barışık, ses ve beden performansını duygu performansıyla orantılı olarak, yerinde, zamanında ve dozunda hayata sağlıklı sunmasının yolları üzerinde duruldu.

Kimi zaman güldüren, çoğunlukla da izleyenleri derin düşüncelere iten oyunda şu mesajlar verildi:
"Sağlıklı bir iletişim için birey önce kendi sorunlarını çözmeli. Kendisiyle barışık olan insandan çevreye sevinç, kendisiyle kavgalı olandan ise öfke yansır. En etkili iletişim gözlerde başlar, ses ve beden diliyle tamamlanır. Dinlemek en iyi terapidir. Hayatta karşılaşılan sorunlar, yaşamın birer parçasıdır. Her sorun aslında bizlere birer mesaj verir.

O mesajlar doğru alındığında çözüm kolaylaşır. Yaşadığımız acılar, mutluluğa ulaşma yolunda gidilmesi gereken basamaklardır. Acılar, mutlu bir yaşamın harcıdır, teminatıdır. Hayat, mutlulukları erteleyecek kadar uzun değildir. Sevmek, hayatın en kutsal eylemidir. Bu duyguyu, kendimizden çevremizden esirgemeyelim. Çünkü hayat, yaşadıklarımızdan ibarettir. Hayatın provası yoktur."

Hakan Bozkurt tarafından sahnelenen''Hayatın Provası Yok" adlı eğitim temalı tiyatro oyununu ardından, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, tiyatro oyuncusu Hakan Bozkurt'ta plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?