4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Neruda'dan Hikmet'e 'köprü'

AB üyesi ülke vatandaşlarından oluşan 'Jefira' grubunun Diyarbakır'da verdiği konserde, Akdeniz rüzgarları esti. İzleyenleri, Türkçe dahil 6 dilde selamlayan sanatçılar, Nazım Hikmet ve Yunus Emre'nin şiirlerinden besteledikleri eserlerini de seslendirerek, sürpriz yaptı.

'Jefira', yani Yunanca'daki anlamıyla 'Köprü' grubu, 8 yıl sonra bir kez daha Diyarbakırlı hayranlarıyla buluştu. Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu tarafından düzenlenen konserde sahne alan grup, İtalyan, Fransız ve İspanyol asıllı 5 sanatçıdan oluşuyor.

Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin müziklerini seslendiren Jefira, Diyarbakır'da da ilgiyle karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahneye çıkan grup, izleyenleri Türkçe ile birlikte 6 dilde selamlayarak konsere başladı. Konserde grubun solisti Nuria Chocoq, seslendirdiği hareketli Akdeniz ezgileriyle, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Pablo Neruda, Louis Aragon, Umberto Saba, Constantinos Cavafıs, Lefteris Yiannidis gibi sanatçıların eserlerini kendi yorumlarıyla sahneye taşıyan grubun bir de sürprizi vardı. Jefira, Türkiye'den de Nazım Hikmet ve Yunus Emre'nin iki eserini repertuarına alarak, kendi yorumuyla seslendirdi.

Solist Chocoq, 'köprü' anlamına gelen Jefira'nın medeniyetler arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, köprünün her ayağının bir medeniyeti temsil ettiğini söyledi. Kontrbas sanatçısı Franck Ratajczyk de, Türkçe yaptığı konuşmasında, yıllar sonra yeniden Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 13:31:27
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?