4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Acil doktorlarına eğitim semineri

Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen genelgeyle, acil serviste çalışan pratisyen doktorlara seminer verilirken, Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Acil Servis Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yağmur, seminerin başında ve sonunda yapacakları sınavda 85 puan almayan doktorların acil serviste görev yapamayacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'deki bütün illere gönderilen genelge gereğince acil servislerde çalışan bütün pratisyen doktorlar, önce seminere ardından da sınava tabi tutulacak. Diyarbakır Tropikal Hastalıklar Hastanesi toplantı salonunda yapılan ilk seminerin ardından, acil doktorları sınava tabi tutuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Acil Servis Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yağmur, pratisyen doktorların sınava tabi tutularak, acil servislerde görev yapabileceklerini belirterek, "Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'deki bütün illere gönderilen genelge gereğince acil serviste çalışan doktorlara eğitim seminerleri veriyoruz, ardından sınava tabi tutuyoruz.

Yapacağımız sınavda ilk önce doktorlarımızın bilgilerini ölçeceğiz. 120 saatlik bir eğitim süresinin ardından tekrar bir sınav uyguluyoruz. Son sınavda 85 puan ve üzeri alanlara sertifika verilecek, ama altında alan pratisyen doktorlarımız acil servislerde görev yapamayacak. Vereceğimiz sertifika, 4 yıl geçerli olacak ve 4 yıl sonra tekrar böyle bir program düzenleyeceğiz" dedi.

Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, şu anda 40 pratisyen doktora eğitim verdiklerini ve eğitimin 5 gün süreceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?