7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Sorunlu öğrencilere yönelik çalışmalar

Silvan Kaymakamlığı, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında sorunlu öğrencilere yönelik başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Silvan Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda Kaymakam Veysel Beyru, AKP İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Seyithan Erboğa, Emniyet Müdürü Kemal Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Silvanspor Kulüp Başkanı Faik Dilekcan, sivil toplum örgüt temsilcileri, Okul Aile Birliği başkanları ve öğretmenler, öğrencilerin sorunlarının çözümü için biraraya geldi. Toplantıda, sorunlu öğrencilere yönelik SRAP kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verildi.

Toplantıda söz alan Kaymakam Veysel Beyru, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. "Öğrenciye verilecek en büyük destek sevgidir" diyen Emniyet Müdürü Kemal Şahin de, "Gerek ailelerden gerekse öğretmenlerden olsun, öğrenciye verilecek en büyük destek sevgidir. Bu konuda aileler, gerekli sevgi ve ilgiyi göstermiyor" diye konuştu.

Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehber öğretmenlerle Silvanspor Kulüp Başkanı, toplantıda sorunlu aileler ve yaptıkları çalışmalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Silvanspor Kulüp Başkanı Faik Dilekcan, sorunlu öğrencileri topluma kazandırmak için çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Bu çabalara herkes destek vermeli. Silvanspor Kulübü bünyesinde sportif faaliyetlerde yer almaları için 100 öğrenci için girişimler başlattık" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehber öğretmenler ise, sorunlu öğrencilerin aileleriyle birebir yaptıkları ziyaretlerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Silvan Lisesi rehber öğretmeni Seval Selek, "Lisemizde öğrenim gören sorunlu öğrencilerimizin aileleriyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerde, bu öğrencilerimizin başlıca sorunlarının maddi yetersizlik, ailelerden ilgi görmeme, sosyal aktivitelerin olmaması, derslerin boş geçmesi, öğretmenlerin sevgi göstermemesi gibi konular üzerinde yoğunlaştığını tespit ettik. Bütün bunlar, öğrenci üzerinde olumsuzluklara neden olmaktadır. Bu olumsuzluklar da öğrencinin sorunlu hale gelmesine neden olmaktadır.

Görüşmelerimizde, öğrencinin üstündeki olumsuz etkide ailelerin büyük etken olduğunu gözlemledik. Bu önemli etken de ailelerin öğrencilere vakit ayırmaması ve ilgilenmemesidir. Tabii ki, bu sadece ailelerle sınırlı değil, öğrenci sevgisinin kazanılması için biz öğretmenlere de büyük görevler düşmektedir. Maddi durumları düşük öğrencilere ise, yarı zamanlı iş olanağı sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 12:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?