7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Gözlem altına alınanlarda virüse rastlanmadı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, kuş gribi şüphesiyle üniversite hastanesinde yatan 12 kişinin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arıkan, Batman, Siirt'in ve Şanlıurfa'dan 3'ü yetişkin 9'u çocuk toplam 12 kişinin tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Gribal enfeksiyon mevsimi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arıkan, vatandaşların panik yapmamaları gerektiğini belirterek, "Hastanemizde yatan vatandaşların tedavisine başlandı. Fakat, şu ana kadar şüphe dışında herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Tetkikler alındı ve ilgili kurumlara gönderildi, ancak gelecek sonuçlara göre kesin teşhis konulabilir. Kuş gribi şüphesiyle bölgeden gelen ve üniversite hastanemizde yatan 3'ü yetişkin toplam 12 kişinin durumu iyi.

Hastaneye kuş gribi şüphesiyle gelen hastalar başta olmak üzere diğer gribal hastalıklara yakalanan kişiler de psikolojik bir panik hakim. Her gribal enfeksiyon kuş gribi değildir. Ancak, kanatlı hayvanlarla temas içerisinde olanlar varsa bu şüpheyle bakılabilir. Onun için kanatlı hayvanlarla temas etmiş gribal hastaların ilgili sağlık kurumlarına başvurmaları gerekmektedir'' dedi.

Diyarbakır'da gözlem altına alınan 12 kişinin kan örneklerinin Ankara'ya gönderildiği ve tahlil sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 16:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?