4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Varis ve lekeler için bıçaksız tedavi

Türkiye'ye yeni getirilen ve vücuttaki lekeleri tedavi etmek için kullanılan radyo frekans sistemi Diyarbakır'da yoğun ilgi görüyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, bu tedavi sayesinde vatandaşların ağrısız, kansız ve ayakta tedavi edildiğini söyledi.

Uzun süre Amerika'da üzerinde deneyler yapılan ve sonunda sağlıklı olduğuna karar verilen radyo frekans sistemi, Ankara'dan sonra Diyarbakır'a da getirildi. Dicle Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne getirilen sistemle bayanların ve erkeklerin bacaklarında bulunan damar varisleri kısa sürede yok ediliyor. Varislerin dışında vücuttaki doğum lekelerinin de bu sistem sayesinde yok edildiğini söyleyen Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, "İnsanoğlu var olduğundan bu yana güzelliği bulabilmek için bir yığın uğraşlar vermiştir.

İnsanlar, kendini güzelleştirmek ve daha iyi gösterebilmek için sürekli araştırma içinde olmuştur. Biz de plastik cerrahları olarak hem estetik cerrah anlamında hem de rekostük cerrahi alanında birçok çalışma yaparak bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar insanlarda, özellikle çocuklarda doğum sırasında oluşan vücut lekeleriyle bayan ve erkeklerin bacaklarında görülen damar varisleri için cerrahi, lazer ve ilaç tedavisi yapılıyordu. Bunların zaman zaman faydası görülmekteydi; ancak en önemlisi her 3 tedavide de komplikasyonların çıkabileceği gözlenmektedir" dedi.

Doç. Dr. İbrahim Aşkar, Amerika'da kullanılmaya başlanılan radyo frekans sistemiyle yapılan tedavilerde herhangi bir yan etki veya komplikasyon görülmemesi üzerine, bu yöntemin kullanılmaya başlandığını açıklayarak, "Bu yöntemle yaptığımız tedavide hiçbir şekilde yan etki bulunmamaktadır. Ankara'dan sonra Diyarbakır'a getirilen bu sistem sayesinde vatandaşlarımızı hiçbir şekilde yara açmadan hem acısız ve kansız hem de ayakta tedavi ediyoruz. Bu tedavi sayesinde vücutta bulunan lekelerle ayaklardaki damar varisleri yok olmakta. Bu tedavi sistemi Türkiye'ye yeni gelmiş olmasına rağmen, yurt dışından dahi yoğun bir talep bulunmakta ve hastalarımız da uygulanan tedaviden memnun kalmaktadırlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 11:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?