4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Bölgede turizm atağı

Diyarbakır ve bölge turizminin gelişimi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İngiltere Ankara Büyükelçiliği yetkilileri arasında 1 ay önce gerçekleşen görüşme ilk meyvesini verdi.

İngiltere Ankara Büyükelçiliği adına araştırma yapmak üzere Diyarbakır'a gelen kültür ve turizm uzmanı John Vimpany, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Akgün ile görüştü.

Vekil Akgün, Diyarbakır turizmine ve belediyenin bu alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kültür ve turizm uzmanı John Vimpany de Diyarbakır'da kalacağı 2 gün içinde yapacağı araştırmaya ilişkin bilgi verirken, çalışmaları bir rapor şeklinde İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'ne teslim edeceğini belirtti.

Bölgenin kültürel, tarihsel ve turizm potansiyeline dikkat çeken Vimpany, İngiltere'deki turizm şirketlerini bölge turizmiyle ilişkilendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Ardından Diyarbakır ve bölge turizmi hakkında bilgi almak üzere Diyarbakır Büyükşehir Proje Ofisi ile görüşen Vimpany, daha sonra öğle yemeğinde Yerel Gündem 21 Evi'nde Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Cevahir Sadak, turizm sorumlusu Diren Sayılı, arkeolog Nevin Soyukaya, Diyarbakır Müzesi Müdürü Necdet İnal, TURSAB İl Temsilcisi Serdar Kahraman ve grup sekreteryası Vedat Esmer ile biraraya geldi.

Vimpany yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da turizme ilişkin işbirliği koşullarını araştırmak için geldiğini ve turizm örgütleri ile İngiliz şirketler arasında kontak kurmanın çalışmalarını yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:00:45
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 16:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?