7
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

İlk turist kafilesi geldi

Diyarbakır'da son günlerde yaşanan olaylara rağmen ilk turist kafilesi Almanya'dan geldi. Bu yılın ilk turist kafilesi olan Alman turistler, Türkiye'ye 70 yıldır geldiklerini belirterek, bu tür olayların dünyanın her yerinde olduğunu ve olaylardan etkilenmediklerini söyledi.

Diyarbakır'a gelen ilk turist kafilesini kırmızı karanfillerle karşılayan otel işletmesi, her haliyle turizm sezonuna hazır olduklarını gösterdi. Karanfillerle karşılanan Alman turistler, ilk kez çiçekle karşılandıklarını ifade ederek, bu davranış karşısında duygulandıklarını belirtti. Kentte yaşanan olayları televizyonda izlediklerini söyleyen Alman turistler, "Diyarbakır, çok güzel şehir. Herkesin görmesi gereken tarihi bir kenttir" derken, Alman turist kafilesinin rehberi Orhan Odabaş da, "Ben yıllardır Diyarbakır'a gelip giderim. Kentte yaşanan olayları televizyonda izledik. Bu tür olaylar dünyanın her yerinde yaşanmaktadır. Biz, yaşanan olaylardan hiç etkilenmedik. Yarın da Van'a gideceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Class Otel Genel Müdürü Selahattin Yıldırım, kente gelen ilk turist kafilesini ağırlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Sezona hazırız. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların başında kenti tanıtmak gelmektedir. Mevcut rezervasyonlarımız göz önünde tutulursa, 2006 yılındaki turist sayısının 2005'e oranla daha fazla olması beklentisi içerisindeyiz. Class Otel olarak bu yöndeki tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Amacımız, gelecek turist misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve huzurlu bir şekilde kentimizden ayrılmalarını sağlamaktır" dedi.

50 kişilik Alman turist kafilesi, geceyi Diyarbakır Class Otelde geçirdi. Birkaç gün önce Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ne giden kafile, önceki akşam da Diyarbakır'a geldi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 12:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?