23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Asfaltlama çalışmaları başladı

Bismil İlçesi'nde yaklaşık 3 ay süren altyapı onarım ve yağmur suyu kanallarının yapım çalışmalarının ardından asfaltlama işlemine başlandı.

Bismil Belediyesi'nin 15 kilometreyi kapsayacak asfaltlama çalışmasıyla toplam 6 caddenin toz toprak ve çamurdan kurtulacağını söyleyen Belediye Başkanı Şükran Aydın, "Önemli ve işlek caddeleri yapmayı hedefliyoruz. Bismil'in yüzde 30'unu asfalt, yüzde 80'ini ise kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz çakıl ve kumla döşeyerek, sokak aralarını ve caddelerini bir nebze de olsa çamurdan kurtarmaya çalıştık. Bu sene yaklaşık 15-20 kilometre civarında asfalt yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki sene, asfaltlama için bunun 2 katını yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kilitli taş üretme makinelerini onardıklarını ve kilitli taş üretimine de bu sene başlamayı hedeflediklerini ifade eden Aydın, "Üreteceğimiz kilitli taşlarla ilçenin en önemli yeri olan demiryolunun üst kısmındaki bölgenin de sokak ve caddelerini çamurdan kurtarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Belediyeler arasında yardımlaşma olmadığını öne süren Başkan Aydın, "Belediyeler olarak havuz sistemini planlıyorduk. Hangi belediyemizin ekonomik olarak imkanı kısıtlıysa ve bu nedenle kendi imkanlarıyla il veya ilçeye istediği hizmeti veremiyorsa, oluşturulan havuzdan o belediyeye hizmet verebilmesi için destek verilecekti. Yani belediyeler arasında yardımlaşma olacaktı; ancak ne yazık ki şu an belediyeler arasında kimse kimseye yardım etmiyor. Herkesin bu ilçenin kalkınması için destek vermesi gerekir. Ancak kendi imkanlarımızla bu sene ilçeye sadece 15 kilometre asfalt yapabiliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:29:48
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 10:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?