28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çanakkale Zaferi'ne Çınar'da kutlama

Çanakkale zaferinin 91. yıldönümü Çınar'da da çeşitli törenlerle kutlandı. Törenler Çınar Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk konma töreniyle başladı.

İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erol Özpulat ve Çınar Belediye Başkanı Vecdi Arzu Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Erol Özpulat, “Bu gün 18 Mart Çanakkale zaferini 91. yıldönümünü ve tüm şehitleri anma günü. Şahadetleriyle bize hayat veren bu güzel vatanı, bu şanlı bayrağı bize kanları pahasına emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

Çınar resmi kurum ve sivil kuruluşlarının amirlerinin de katıldığı törenler daha sonra Çınar lisesi konferans salonunda yapılan etkinliklerle devam etti. Burada öğrenciler şiir okudu. Ardından Çanakkale destanı adlı sine vizyon gösterisi yapıldı.

Son olarak Çınar İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Çanakkale adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 21:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?