16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kaçak elektrik mücadele toplantısı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Kaymakamlığı'nca, kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Çınar Kaymakamlığı ve SET elektrik firması işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, elektrik kayıp ve kaçaklarının azaltılması için etkin çalışmalar sürdürüleceği belirtildi.

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in çağrısıyla "Yeni Bir Dönem Başlıyor" sloganıyla yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erol Özpulat, Belediye Başkanı Vecdi Arzu, Emniyet Amiri Metin Mandacı, daire amirleri, 67 köy ve 6 mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, kayıp ve kaçağın azaltılması için her türlü çabaya destek olacaklarını ifade ederek, muhtarlar ve vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.

Kaçak elektrik kullanımı konusundaki cezalara dikkat çeken Tanrıseven, "Türk Ceza Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle kaçak elektrik kullanılmasının cezası ağırlaştırıldı. Kaçak elektrik kullanma yüz kızartıcı suç şeklinde addedilmekte olup, bunun da memuriyete engel teşkil ettiği unutulmamalıdır" dedi. Belediye Başkanı Vecdi Arzu ise, vatandaşların elektriği tasarruflu kullanmasını isteyerek, "Devletimize zarar vermeyelim" şeklinde konuştu.

Toplantıya davet edilen Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki sayaç okuma, sayaç kontrolü, açma-kesme, mühürleme, tahakkuk ve tahsilat takip gibi abonelik hizmetlerini DEDAŞ adıyla yüklenen SET Elektrik firmasının Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Turhan, ilçe merkezinde aylık, köylerde ise 3 aylık periyotlarla faturaların ödeneceğini belirterek, vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için faturalarını zamanında ödemesini istedi. Turhan, kaçak elektrik kullanılmaması durumunda mevcut elektrik şebekesinin ilçeye rahatlıkla yeteceğini söyledi.

Toplantıda muhtarlar elektrik ile ilgili sorunlarını dile getirirken, yeni uygulama hakkında sorular yöneltti.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 14:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?