19
Nisan
2024
Cuma
ÇÜNGÜŞ - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Çüngüş'te nar festivali

ÇÜNGÜŞ'TE NAR FESTİVALİ

Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesine bağlı Geçit köyünde "2. Nar Kesim Festivali" düzenlendi. Festival kapsamında 50 çocuk sünnet edildi.

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde düzenlenen "2. Nar Kesim Festivali" çerçevesinde Merkez, Geçit ve İbikkaya köylerinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşların çocukları, sünnet edildi.

Diyarbakır'dan gelen cerrah vasıtası ile Merkez Sağlık Ocağı Kliniği'nde gerçekleştirilen operasyonla 50 çocuk sünnet ettirildi. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen sünnet merasiminde vatandaşlar eğlenme fırsatı buldular. Buradaki törenin ardından festival programı, Geçit köyü mesire alanında Kaymakam Cengiz Erdem'in de katılması ile devam etti. Vatandaşlar tarafından sıcak bir ortamda karşılanan Kaymakam Cengiz Erdem, köyün sorunları hakkında muhtar ve köylülerden bilgi aldı.

Program çerçevesinde davetlilere yemek ikram edildi. Festivali tertip eden komite üyelerine teşekkür eden Kaymakam Cengiz Erdem, "Vatandaşların bir araya gelip böyle bir günü düşünüp tertip ettiklerinden, dolayı takdirlerimi belirtmek istiyorum. Köyde bile olsa bu güzel gün, birbirini görmeyen vatandaşlarımızı bir araya getirmeye vasıta olmuştur. Bu vesile ile başta Selahattin Güloğlu olmak üzere festivalde emeği geçenleri tebrik ediyor, çaba ve çalışmalarının devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından nar kesimi için hazırlıklar başladı. En iyi nar üreten üreticiye Kaymakam tarafından ödül verildi.

ÇÜNGÜŞ'TE NAR FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 13:33:03
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 20:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?