3
Mayıs
2024
Cuma
ÇÜNGÜŞ - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Okumak isteyene SODES desteği

OKUMAK İSTEYENE SODES DESTEĞİ

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde S.B.S ve Y.G.S.'ye girecek öğrenciler için hazırlanan SODES destek projesinin açılışı, hafta sonu Kaymakam Cengiz Erdem'in katılımıyla yapıldı.

Çüngüş ilçesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında S.B.S. ve Y.G.S.'ye girecek öğrencilere destek projesi kapsamında öğrencilerin başarı oranı geçmiş yıllara göre pozitif yönde ivme kazanması nedeniyle 2010-2011 yılında S.B.S-Y.G.S'ye girecek öğrencilere destek projesinin hafta sonu Kaymakam Cengiz Erdem'in katılımıyla açılışı yapıldı. Kaymakam Cengiz Erdem, tek tek sınıfları dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle görüştü, projenin öğrencilere, öğretmenlere ve en önemlisi velilere hayırlı olmasını temenni

edip konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Sevgili öğrenciler, bilginin, çalışmanın, ilerlemenin önem kazandığı modern dünyada, eğitimin önemi her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Bizlerde, sizlere, devletimizin sağladığı imkanları sunacak ve sizlerin, hayatın içinde ayakları üzerinde duran ülkesine, milletine ve ailesine faydalı bireyler olması için çaba sarf edeceğiz. Bizler sizlerin okuması için hiçbir şeyden kaçınmayacağız. Her sınıfın bilgisayarları kurulacak, projeksiyon cihazları ile interaktif ortamda dersleri işleme imkanını bulacaksınız.

Siz bu projede ne olması istiyorsanız bizlerde imkanları zorlayarak gerçekleştireceğiz. Öğle yemeklerinizi, okul servislerinizi, sınırsız dökümanlarınızı biz karşılayacağız. Çantanızı bile biz alacağız. Ailelere binlerce liralık bir külfet getiren dershaneye gitmekten sizleri ve ailenizi kurtaracağız. Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek projede, sezon sonunda ülkemizin önemli yerlerini kapsayan gezilerimiz olacak, başarılı öğrenciye Laptop hediye edeceğiz."

Renkli diyalogların yaşandığı açılışta öğrenci velilerine sınıflar gezdirildi. Bu sırada öğrenci velileri, Kaymakam Erdem'e teşekkürlerini iletti. Proje kapsamında, ilköğretim 7. ve 8. sınıfta okuyan 120 öğrenci S.B.S, Lise 11. ve 12. sınıfta okuyan 32 öğrenci Y.G.S olmak üzere toplam 152 öğrenci SODES kurslarına katılıyor. Kursların süresinin Haziran ayına kadar devam edeceği, kurs süresince değişik branşlarda 18 öğretmenin görev yapacağı öğrenildi.

SODES Projeleri kapsamında her öğrenciye 5'li kitap seti, soru bankası, deneme sınavları ve konu anlatımlı yaprak testler, 152 öğrenciye kurs boyunca öğle yemeği, kurslara katılan 90 öğrenciye okuldan evlerine ücretsiz servis imkanı, 152 öğrenciye çanta, her sınıfa bilgisayar ve projeksiyon cihazı, başarılı öğrencilere Laptop bilgisayar ve çeşitli hediyeler ve yurt gezileri düzenlenecek.

OKUMAK İSTEYENE SODES DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 13:58:00
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 01:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DOĞUKAN KORKMAZ IP: 95.70.242.xxx Tarih : 17.08.2011 22:08:58

ALLAH Sodesi bize nasip edenlerden ve sodes öğretmenlerinden razı olsun