2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇÜNGÜŞ - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Öğrenci yurdu hizmete girdi

ÇÜNGÜŞ TALEBE YURDU HİZMETE GİRDİ

Çüngüş Eğitime Yardım Derneği tarafından inşa edilen "Özel Talebe Yurdu"nun açılışı Pazar günü kalabalık bir davetli gurubunun katılımıyla yapıldı.

Yapılan törene Diyarbakır Valisi adına Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli'nin yanısıra İstanbul, Erzurum, Gaziantep, Elazığ, Mardin ve Batman illerinden gelen iş adamları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İstanbul'dan gelen "Kurra Hafız" Ahmet Kayacı'nın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Hafız Ahmet Şimşek, bir konuşma yaparak bu yurdun kurulabilmesi için önce 2007 yılında Çüngüş'te "Eğitime Yardım Derneği"nin kurulduğunu ve o tarihten sonra arsa temini cihetine gidildiğini kaydetti. Bu konuda kendilerine büyük yardımlar ve kolaylıklar sağlayan Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli'ye teşekkür eden Şimşek, "Bugün Sevgili Çüngüşlü gençlerin hizmetine sunduğumuz bu yurt, 5 bin 300 metrekarelik bir alan üzerinde 300 metrekare inşaat sahası ve zemin artı üç kat üzerine inşaat edilmiştir. Yurdun yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamış, gerek Çüngüşlü iş adamlarının ve gerekse diğer hayırsever vatandaşlarımızın destek ve katkılarıyla gayet modern bir şekilde donatılmıştır. Bu itibarla akıllı tahta, bilgisayar odası, kütüphane, yatakhane, yemekhane ve diğer müştemilatı ile yatılı 80 talebeye hizmet verecek bir yurt olarak hizmete sunulmuştur" dedi.

Şimşek, ayrıca derneğe maddi yardımda bulunan hayırseverlere de teşekkür ederek yardımlarının devamlı olmasını dileğinde bulundu.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız da kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. "Tamir ve Tahrip" sanatını anlatan Kansız, tamirin zorluğunu ve tahribin kolaylığını izah ettikten sonra, "Bu yurdun açılışı ne kadar önemli ise devamlılığının sağlanması o derece önemlidir" dedi.

Talebe Yurdu'nun açılışı sonrası Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, belediye çalışmaları hakkında bilgi isteyen gazetecilere şu açıklamaları yaptı:

"Çüngüş'te iki dönemdir AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapıyorum. Belediyemizin 13 memur statüsünde, 13 işçi statüsünde toplam 26 personeli bulunmaktadır. Hizmet olarak daha ziyade Çüngüş'ün altyapı hizmetlerine önem vermekteyiz. Bu kapsamda 18 kilometrelik kanal projemizi hayata geçirmeye çalışmaktayız. Üstü kapalı olarak yapılacak olan bu kanal çalışmamızla Çüngüş'e önemli bir hizmet yapacağımıza inanmaktayım. Diğer belediyecilik çalışmalarını da imkanlarımız ölçüsünde yürütmekteyiz."

Yurdun açılışını müteakip davetlilere yemek ve çeşitli ikramlarda bulunulduktan sonra tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:43:00
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 14:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?