27
Nisan
2024
Cumartesi
ÇÜNGÜŞ - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

KÖYDES projeleri bitiyor

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde devam eden KÖYDES projelerinde 2009 yılı yatırım çalışmaları 4 asıl ve dört yedek proje ile tamamlanma noktasına geldi.

Yeniköy-Çınar köy yolları 2. kat asfalt yapım işi ile Koçören-Yaygınkonak köylerini birbirine bağlayan stabilize büz döşeme ve istinat duvarı yapım işi geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Bu asıl projelerin yanında Albayrak köyü yolunda büz döşeme ve Albayrak-Elazığ Sivrice ilçesine bağlantı yolu yeniden açıldı. Türkmen ve Ormançayı arası yol yapım işi tamamlanarak ulaşıma açıldı. Faaliyette olan diğer yolla yeni açılan yol arasında 18 kilometre fark bulunmaktadır. Ormançayı, Polatuşağı ve Türkmen köylerinin ortaklaşa kullandığı yol, köyde sebzecilik yapan vatandaşlar için zaman kazanma ve ekonomik açıdan büyük kolaylıklar sağladı.

Yol projelerinin yanında Keleşevleri içme suyu, Elmadere köyü içme suyu ana isale yapım işi de tamamlanarak depolara yeniden içme suyu verildi. Keleşevleri köyünde şimdiye kadar açılan sondaj kuyularından gerekli verim alınamadı. Geçtimiz günlerde yeni kuyu ve elektrik tesisatı çalışmaları sonuçlandırıldı. Yeni açılan kuyudan saniyede 2 litre içme suyu elde edildi. Asıl projelerin yanında Aktaş köyü, Karakaya köyü Harmantepe mezrası bin 800 metre ana isale hattı yapımı tamamlandı.

Yapılan ana isale hattından depolara içme suyu verilmeye başlandı. Polatuşağı köyü Kuryan mezrası ve Yaygınkonak köyü Çeşmedere mezrasında yaklaşık 3 bin metrelik içme suyu ana isale hattı yapım çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?