25
Nisan
2024
Perşembe
ÇÜNGÜŞ - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Polis Haftası kutlandı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yılı coşkuyla kutlandı.

Kutlama programına Çüngüş Kaymakamı Abdulhalim Can, Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, Çüngüş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Ali Semerci, İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan polisler, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve memurları katıldı. Kutlamalar saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Ardından Çüngüş İ.M.K.B. 75. Yıl YİBO çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen kutlama programı, oldukça renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Programda YİBO öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Ardından ilçede görev yapan 5 polis memuru, İlçe Kaymakamı Can tarafından takdir belgesi ile ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından Çüngüş İlçe Emniyet Amirliği tarafından 164. Yıl Hatıra Ormanı için düzenlenen ağaç dikme töreni gerçekleştirildi. İlçe girişinde daha önce çöplük olarak kullanılan ve kötü bir görüntü sergileyen yaklaşık 5 bin metre karelik bir alan ilçe kaymakamlığı ve emniyet amirliğinin girişimleri sonucu ağaç dikim alanına dönüştürülecek şekilde ıslah edildi. Hatıra ormanı olarak düzenlenen bu alana yaklaşık bin ağaç dikildi. Törende bir açıklama yapan Emniyet Amiri Ali Semerci, Türk milleti olarak inanç ve kültürümüzde doğanın korunmasına ve ağaç dikimine büyük önem verildiğini, huzurlu ve daha güzel bir Çüngüş için polis vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini sergilendiğini söyledi.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı akşam saat 20.00'da Çüngüş Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan kortej eşliğinde halk yürüyüşüyle devam etti. I.M.K.B 75. Yıl YİBO Yemek Salonu'nda düzenlenen kokteyl programıyla kutlamalar sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:10:40
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 12:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?