16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Köylüye koyun dağıtımı

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, Tarım Müdürlüğü tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 20 köyde 240 çiftçiye toplam 5 bin 40 koyun dağıtıldı.

SRAP kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finansmanı sağlanan ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler tarafından seçilen 5 bin 40 koyun, 240 çiftçiye 10'ar adet koyun düşecek şekilde, çekilen kura sonucu dağıtıldı. Toplam 36 bin YTL maliyeti bulunan koyunlar için çiftçiler, ilk yılı ödemesiz olmak üzere 4 yılda geri ödeme yapacak.

Ergani Tarım Müdürü Aziz Polat, proje ile kırsal kesimde geçimini zor sağlayan ailelerin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük aile işletmelerindeki atıl iş gücünden faydalanmak suretiyle bu ailelerin üretime katkıda bulunmalarını, bir meslek edinmelerini ve kendi ayakları üzerinde durmalarını amaçlıyoruz. Proje sayesinde, koyunculuk konusunda var olan potansiyelin harekete geçirilmesi ve dağıtılan yüksek verimli, damızlık nitelikli koyun ırklarıyla daha fazla gelir elde edilmesi mümkün olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 01:18:47
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 01:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?