1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Mikro kredi ile makro hayaller

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, yoksulluğu asgariye indirmek amacıyla geçen yıl başlatılan mikro kredi uygulaması devam ediyor.

Diyarbakır milletvekilleri Aziz Akgül ve Osman Aslan ile eski Kaymakam Abdülkadir Güven'in Ergani'de başlattığı, fakir bayanlara iş yapma karşılığında geri ödemeli olarak verilen mikro kredi uygulaması, her geçen gün daha fazla insana umut olmaya devam ediyor.

Bugüne kadar 160 kişiye mikro kredi dağıtılan ilçede, krediden yararlanarak iş sahibi olan bayanlar, aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatını yakaladı. Mikro kredi büro sorumlusu Abdülkadir Taşkesin, "Amacımız, dağıtılan kredilerle durumu iyi olmayan bayanlara kendi hayatlarını kazandırmak ve onları üretici duruma getirmektir.

Aynı zamanda, kadınların mikro kredi projesiyle sosyal ve ekonomik hayata etkin katılımlarını sağlamaktır. Verilen kredileri bayanlar elişi, dikiş nakış, trikotaj, piko makinesi, tuhafiye, bakkal dükkanı, kuaför, seracılık, inek besiciliği gibi işlerde kullanıyor. Yoksulluğu asgariye indirmek için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 16:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat cankılıç IP: 81.213.233.xxx Tarih : 23.08.2006 10:43:15
yapılan bu güzel çalışma milleti iş imkanı sağlayıp miskinlikten kurtarıyor bu çalışmayı yapan arkadaşlara tşk ler ve yeni çalışmalar yapmaları dilegiyle kolay gelsin