1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çimento fabrikasında modernizasyon

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde bulunan çimento fabrikası tesislerinde ağaçlandırma ve modernizasyon çalışmaları başlatıldı.
 
Ergani Çimento Fabrikası ihalesini 120 milyon 750 bin dolarla en yüksek teklifle alan Limak Madencilik Yapı Çimento San. ve Tic. A.Ş. çimento fabrikasının çehresini değiştirdi. Fabrika Genel Müdürü Ali Sarıbay, çalışmaların özveri ve fedakarlıkla yürütüldüğünü ifade ederek, fabrikada artık toz çıkmayacağını söyledi. Çimento fabrikasının bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten Sarıbay, "Çalışmalar bittikten sonra fabrikaya filtre takılacak. Elektrik enerjisinde sorun çıkmadığı takdirde toz çıkmayacak. Mekanik bir problem yaşanmazsa, Avrupa standartlarına uygun olarak fabrikayı ileriye doğru götürüp Ergani halkını rahatsız etmeyecek fabrika yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

Ergani Çimento Fabrikası'nı büyüterek kaliteli üretim için hizmet vereceklerini dile getiren Sarıbay, "Hedef büyütülüp daha iyiye doğru kaliteli üretim için hizmet edilecek. Fabrikaya iş yapan elemanlar alınacak. İlçe ve fabrika için kötü düşünenler, gözyaşlarına bakılmadan kapı dışarı edilecek. Yıllar önce Ergani Çimento Fabrikası, çevreyi kirlettiği için kapatılmıştı, halk yürümüştü. Fabrika, artık tozdan dolayı kapanmayacak ve fabrikaya yürünmeyecek. Fabrikayı büyütüp daha güzel bir konuma getireceğiz. Çevre düzeninden iç bakımına kadar çalışmalar devam edecek, fabrikanın tüm parçaları değişecek" diye konuştu. 

Fabrikada çalışanların çoğunluğunun Erganili olduğunu kaydeden Sarıbay, "Ergani İlçesi'ndeki büyük fabrikalardan biri, çimento fabrikasıdır. Bazıları fabrikada Erganili vatandaşların çalışmadığını söylüyor. Aslında fabrika çalışanlarının yüzde 70'i Erganili'dir. Teknik eleman sıkıntısı yaşanıyor. Fabrikaya gelen teknik eleman yok bizde, dışarıdan getiriyoruz. Bu sıkıntılar giderilirse, yaptığımız projenin Temmuz ayında bitmesini hedefliyoruz. Kapasite artırımı sonucunda hem bölgemizde çimento sıkıntısı yaşanmayacak hem de ihracat yapma noktasında sıkıntı yaşamayacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adnan tohumcu IP: 78.168.48.xxx Tarih : 20.09.2008 20:20:59

tenik eleman olarak cimento fabrikasinda 5 sene caliştim sanliurfa cimento fabrikasinda deneyim olarak baketleme de bostabaşi olarak 2 sene 3 senede doner firinda sovutma oberetor olarak caliştim adim adnan tohumcu tel 05436827449 05355685898 saygilarimla