15
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İçme suyu için bir araya geldiler

Ergani İlçesi'nde köy muhtarları, Köylere Hizmet Götürme tüzüğünün onaylanma ve içme suyu projesi için düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ergani Kaymakamı Şevket Atlı başkanlığında Şehit Aynur Sarı İlköğretim okulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Şevket Atlı ve ilçeye bağlı köylerin muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Atlı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köy sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, "İçme suyu projesi devam ettiğini sondaj çalışmalarda muhtarlardan yardımcı olmalarını istedi.

Toplam 70 ünitede su olmadığını belirten Atlı, içme suyu projesini bitirmek için muhtarların azami gayret göstermeleri gerekir. Kağıt üzerinde işleri çözmek istemiyoruz. Yerinde çözmek istiyoruz.

2007 yılı sonuna kadar hiçbir köyün su, yol ve kanalizasyon problemi kalmayacaktır. Sizler de taşın altına elinizi sokarsanız, çalışmalarımız daha sağlıklı ve erken bitecektir. Bu çalışmalarda hangi köyümüz taşın altına elini sokarsa, yapılacak çalışmalarda bu köylerimize öncelik tanıyacağız" dedi.

Toplantıda içme suyu projesinin bir an önce bitmesini isteyen Kaymakam Atlı, İçme suyu tamamlandıktan sonra yol çalışmalarına başlanacak bu konuda muhtarların duyarlı olmaları gerekir.

Köy işlerini takip etmeyen muhtarların görevine son verileceğini belirterek, köyün menfaatını takip etmek için geride duran muhtarların köyüne hizmet olmayacağını söyledi. Toplantıda söz alan köy muhtarları ise birlik vasıtasıyla sorunların daha kısa sürede çözüleceğine inandıklarını ifade etti.

Kaymakam Atlı, Ergani İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tüzüğünü, 5355 sayılı Mahalli İdari Birlikleri Kanunu'na uygun olarak hazırlayıp, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tüzüğe uygun olarak değiştirilmesi için köy muhtarlarının oyuyla kabul edildikten sonra valilik onayına sunacaklarını söyledi.

Esat Taştekin
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:01:22
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 15:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?