22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Elektriksiz ve susuz bir mezra

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Ahmetli Köyü'ne bağlı Kayalı Mezrası'nda elektrik ve suyun olmaması, vatandaşları mağdur ediyor. Elektriksiz ve susuz yaşayan mezra sakinleri, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını bekliyor.

Ahmetli Köyü Muhtarı Samet Bingöl, 13 haneli Kayalı Mezrası'nda aydınlanmak için hala gaz lambası kullanıldığını söyleyerek, yıllar önce göç veren mezrada fazla insan kalmadığından elektrik bağlantısının olmadığını belirtti.

2003 yılında Başbakanlığa dilekçe yazdıklarını ifade eden Abdulhamit Daşçı adlı vatandaş da, "Mezramız, ilçeye 28 kilometre uzaklıkta ve elektriğimiz şimdiye kadar bağlanmadı. Başvurduğumuz yerlerden olumlu yanıt alamadık.

Mezrada elektrik yok, ama bir süre önce içme suyu kuyusu kuruldu. Elektrik olmadığından içme suyundan da yararlanamıyoruz. Yapmış olduğumuz kuyularda biriken yağmur sularından ihtiyacımızı temin ediyoruz.

Dünyayla bağlantılarımız yok; televizyon seyredemiyoruz. Bu çağda dünya ülkeleri her konuda hızla ilerlerken, bizim elektriğimiz yok. Gaz lambası tarihe karışmışken, bizler hala gaz lambasının ışığında oturuyoruz.

Çocuklarımızdan bazısı, yakın olan Ahmetli Köyü'ndeki okula gidiyor. Gaz lambasının ışığı altında ders yapmamak için köyde kalıyorlar. Kız çocuklarımızı da okula göndermiyoruz. Yetkililerden mezramıza elektrik istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mezra sakinleri, "2002 yılında dilekçe yazdık, dilekçenin ardından mezraya gelerek etüt çalışması yapan görevliler, bir daha gelmedi" diyerek, yetkililerden sorunun çözümü için yardım istedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?