27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Yeşil Kart dağıtımı sürüyor

Ergani’de yeşil kart dağıtımı devam ediyor. İlçe merkezi ve bağlı köylerde, hiçbir sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşlara verilen Yeşil Kart uygulaması sayesinde, şimdiye kadar 43 bin 500 kişinin yeşil kart sahibi olduğu açıklandı.

Dağıtım daha önceden Yeşil Kart Bürosunun 2 no.lu sağlık ocağında yapılıyordu, ancak izdiham nedeniyle vatandaşlar kapalı spor salonuna alındı. Daha sonra itirazlar sonucu tekrar iki nolu sağlık ocağına alındı. Ergani'ye gönderilen 15 bin Yeşil Kart'ın 9 bini dağıtıldı.

Sağlık Grup Başkanı Serdar Oral, sosyal güvencesi bulunmayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların başvuruları doğrultusunda yapılan incelemeler sonucunda, Ergani genelinde toplam 43 bin 500 vatandaşa yeşil kart verildiğini belirterek, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara, kendi bulundukları yerlerde yardımların yapılacağını söyledi. Oral, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek çalışmaları sürdürmektedir" dedi.

Oral, Yeşil Kart konusunda başvuruların devam ettiğini, ilçede toplam 43 bin olan Yeşil Kart sahibi sayısının bir yıl sonra 65 bini bulacağını, Yeşil Kart başvurularının değerlendirildiğini söyledi.

Esat Taştekin - Kenthaber / Ergani
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 13:00:25
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 21:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?