20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Devlet Hastanesi incelendi

Ergani Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığından gelen üç müfettiş tarafından incelenip yetersiz bulundu. Bölge hastanesi konumunda olan Ergani Devlet Hastanesi 50 yataklı olarak hizmet veriyorken, yapılan inceleme sonucu en az 150 yataklı hastane durumuna getirilmesine karar verildi.
  İncelemede bulunan heyet eğer hastane yapılmasına uygun hazine arazisi varsa oraya yeni bir hastane yapılması daha uygun olurdu. Ancak şehir merkezinde ve merkeze yakın böyle bir arazi olmadığından Mevcut hastane arazisinde bulunan 8 dairelik lojmanın yıkılıp, ek bina yapılması plandı.
    Öte yandan konuyla ilgili olarak görüştüğümüz hastane Baştabibi Dr. Hüseyin Tolan  “ Hastanemiz oldukça yetersiz durumdadır. Bunu gidermek için, atıl durumdaki hastanemiz bahçesinde bulunan lojmanların yıkılıp yerine ek bina yapılacak. Her gün ilçe merkezinin dışından ve diğer ilçelerden yüzlerce hasta tedavi olmak için bize geliyor. Hastanemiz yetersiz olduğundan randevulu hasta kabul etmek zorunda kalıyoruz. Eğer hastanemiz en az 150 yataklı duruma gelirse bu sorunda ortadan kalkar” dedi.
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 11:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?