23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İlk kez dışarı çıktı


Edinilen bilgiye göre, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından Baturay Sitesi yakınlarında donmak üzereyken bulunan ve isminin Ayşe olduğunu söyleyen 14 yaşındaki kız çocuğu, İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Küçük yaşta annesi ve babası tarafından bir kadına teslim edildiğini öne süren Ayşe, evinde kaldığı kadının ismini dahi bilmiyor. Ayşe, bu zamana kadar evden dışarı çıkmadığını söyledi. Kadın tarafından sık sık dövüldüğünü ve kadının, ailesi hakkında kendisine bilgi vermediğini belirten genç kız, "Yanında büyüdüğüm kadın gündüzleri evde kapalı giyinir, geceleri ise açık giyinip makyaj yaparak, dışarı çıkardı. Gece yarısı eve gelirdi. Ailemi sorduğumda sadece annemin öldüğünü ve babam evlendikten sonra yanına verildiğimi söylemişti. Ailemi tanımak istediğimi söylediğimde ve kim olduklarını sorduğumda beni dövüyordu. Gerçek ailem hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Evden çıkmama da izin vermediği için kaçtığım evin nerede olduğunu bilmiyorum. Sadece elektrik ve su faturalarını getiren kişiler ile birkaç kez eve gelen Selma ve Emine adlı 2 kızı tanıyorum. Kimliğim yok. Okula ve hastaneye de hiç gitmedim. Hastalandığımda, kadın bana ağrı kesici getiriyordu. Yıllarca evde hapis yaşadım" dedi.

"KADININ BASKISINA DAYANAMADIĞIM İÇİN KAÇTIM"

Kadının, evden çıkarken kapıyı kilitlediğini ve komşuları dahi tanımadığını ifade eden genç kız, kadının baskılarına dayanamadığı için evden kaçtığını söyledi. Kadının evde olmadığı bir sırada, kapının açık olmasını da fırsat bilerek evden kaçtığını belirten Ayşe, tek dileğinin ailesini bulmak olduğunu söyleyerek, "Kaçtığım gece beni yine dövmüştü. Dışarıda biraz yürüdükten sonra bir yerde yatmıştım. Polisler beni buldular ve bana elbise alıp, yemek yedirdiler. Hayatımda ilk kez dışarı çıktım ve farklı insanlar gördüm. Ailemin kim olduğunu öğrenmek ve ailemi bulmak istiyorum" diye konuştu.
Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü, genç kızın kaldığı evi bulmak için arama çalışmaları başlattı. Genç kızın, yaşadığı ev hakkında polise verdiği bilgiler doğrultusunda yürütülen arama çalışmalarına Ayşe de eşlik ediyor. Yıllarca kapalı kaldığı ev hakkında çok az bilgi verebilen ve ancak hatırladığı kadarıyla tarif eden genç kız, evin; tek katlı ve kerpiçten, dış kapısının tahtadan ve beyaz renkte, iç kapısının ise mavi renkte olduğunu söylüyor.
İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gündür tutulan kız çocuğu hakkında şimdiye kadar kayıp ihbarı yapılmadığını ve kızın yakınlarının bulunması amacıyla evinde yaşadığı kadını bulmaya çalıştıklarını belirtti. Vatandaşların ihbarı üzerine asayiş ekiplerinin, Ayşe'yi kuytu bir yerde yatar vaziyette ve donmak üzereyken bulduğunu anlatan Kıraç, "Ayşe'ye elbise aldık. Arkadaşlarımız, kızın tarifi üzerine evi arıyor. Kadını bulup sağlıklı bilgi almaya çalışacağız. Ayşe'nin yanında yaşadığı ve tarif ettiği ismini bilmediğimiz bu kadını bulmamız konusunda vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.
Öte yandan Ergani Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, evin, genç kızın bulunduğu yere yakın olabileceği düşüncesiyle civar sokakları gezerek, evi bulmaya çalışıyor.

 

Erganihaber Gazetesi
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 19:55:18
Güncelleme :30 Ocak 2005 Pazar 16:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?