1
Mayıs
2024
Çarşamba
LİCE - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Salih Çeltek


Diyarbakır’ın Lice ilçesi Duru Köyü İlköğretim Okulu, dayı-yeğen iş adamları tarafından 9 milyar liraya onarılarak yeniden eğitime açıldı.

Güneydoğu’da sağlanan huzur ve güven ortamının ardından köylerde yıllardır kapalı olan okullar, hayırsever işadamları tarafından yeniden onarılarak eğitim ve öğretime açılıyor. Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Duru Köyü’nde bulunan ilköğretim okulu işadamları Salih Çeltek ve Metin Nazlıcan tarafından onarılarak eğitim ve öğretime açıldı. Duru Köyü’nde yapılan törene, Diyarbakır Valisi A. Cemil Serhatlı, Lice 2. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuggeneral Yaşar Cihansız, Emniyet Müdür Gaffar Okan ve çok sayıda davetli katıldı. 15 yıldır terörle uğraştıklarını ve bir takım hizmetlerin istenilen derecede yapılamadığını belirten Diyarbakır Valisi A. Cemil Serhatlı, "İlçelerimize, köylerimize, mezralarımıza yeterli derecede hizmet gidemedi. Huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla birlikte en ücra köye kadar yol, su, elektrik, hizmetleri götürülmeye başlandı. Bunların en başında ise eğitim gelmektedir. Eğitilmemiş insanın, vatanına, milletine ve ailesine bir faydası olmaz. Dünya bilgi çağını yakalamıştır. Bizden sonra gelenlere çok daha iyi bir eğitim vermek zorundayız" dedi.

Herşeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu vurgulayan Vali Cemil Serhatlı, "2 işadamımız tarafından, kapalı olan okul yenilenerek açıldı. Bu işadamlarımızın örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Vali A. Cemil Serhatlı tarafından dayı-yeğen olan iş adamları Salih Çeltik ve Metin Nazlıcan’a birer plaket verdi. 9 milyar lira harcanarak onarılan 2 derslikli ilköğretim okulunda 85 öğrenci eğitim görecek..

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar