18
Haziran
2024
Salı
EĞİTİM

Bin 500 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde faaliyet gösteren Yeşil Silvan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, bin 500 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.

Silvan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen malzeme dağıtımında, maddi durumu iyi olmayan ilköğretim okulu öğrencilerine giyecek ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak ilköğretim ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere yardımda bulunacaklarını belirten Yeşil Silvan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Saymanı Ramazan Dağ, "Yeşil Silvan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu yıl bin 500 öğrencimizi tepeden tırnağa giydirip kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi maddi durumu olmayan öğrencilerimizin ve ailelerinin üzülmemesi için çabalıyoruz. Amacımız, fakir öğrencilerimizin de diğerleri gibi eksiksiz olarak okullarına devam etmeleridir.

Sınıflarda arkadaşlarının yanında mahcup duruma düşmelerine gönlümüz razı olmuyor. Bu yıl öğrencilerimize dağıttığımız malzemelerin devamı gelecektir" dedi.

Silvan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Soylu, "Diyarbakır'da faaliyet gösteren Yeşil Silvan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin girişimleri sonucu ilçemizde bulunan tüm okullarda tespit edilen fakir öğrencilere kırtasiye ve giyecek yardımı yapıldı" şeklinde konuştu. Bu arada, ilkokula yeni başlayan bin 800 öğrenciye de pantolon dağıtıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:54:29
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 13:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?