24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Doktorlardan eğitime destek

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi ve sağlık ocaklarında görev yapan doktorlar, kardeş okul seçtikleri Düzalan Köyü Karamus Mezrası İlköğretim Okulu öğrencilerine giysi ve kırtasiye yardımı yaptı.

Sağlık Grup Başkanlığı, 2005-2006 eğitim öğretim yılı başında kardeş okul seçtiği Karamus Köyü İlköğretim Okulu'na yardımlarını sürdürüyor. İlçede görev yapan doktorlar, eğitim-öğretime kazandırılan öğrenciler için maaşlarını biriktirerek hazırladıkları 35 adet bot, 35 adet çanta ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketlerini sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere hediye etti.

Silvan Sağlık Grup Başkanı A. Kadir Ekinci, Karamus İlköğretim Okulu'nu kardeş okul olarak kabul ettiklerini ve kardeşliğin gereklerini her zaman yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Ekinci, kardeş okul anlayışıyla eğitime katkı sağlamak istediklerini ve kış şartlarının yoğunlaşması nedeniyle minik öğrencilerin rahat eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Silvan'da görev yapan doktor arkadaşlarımız, kendi aralarında para toplayarak yardımları gerçekleştirdi.

Zor şartlar altında eğitim gören bu çocuklar da bizim kardeşlerimizdir. Onların alacakları eğitimin devamını sağlamak, belki de gelecekte onları birer doktor yapacaktır ve birçok çocuğumuzun da bu yönde isteği var.

Eğitime katkı çalışmalarımızı sadece bir okulla sınırlı tutmak istemiyoruz, çevremizde zor şartlar altında eğitim alan öğrencilerimizi tespit ederek, onlara da gerekli yardımları götüreceğiz. Yapılan ve yapılacak olan bu tür faaliyetler, doktor-vatandaş işbirliğinin de en güzel göstergesidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?