18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

'Haydi Kızlar Okula'

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında aileleri ikna çalışmaları devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, ekip olarak kızların okula kazandırılması için her türlü gayreti verdiklerini söyledi.

Silvan Kaymakamlığı ile Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'nün, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde kız çocuklarına okuma imkanı sunulması için aileleri ikna etme çalışmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ok, Silvan Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Eryılmaz, M. Adil Kepolu İlköğretim Okulu Müdürü Soner Araz ve Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Gülnihal Özdoğan, eğitim gönüllüleri olarak mahalle mahalle, köy köy dolaşıp tarlada çalışan ve okula devamsızlık yapan kız çocuklarını okula kazandırmaya çalışıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte tarlalarda çalışıp okula gidemeyen özelikle kız çocuklarının tespit edilerek okula getirilmesi için kolları sıvayan Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü ile gönüllü öğretmenler, zaman zaman zorlansalar da velileri ikna etmeyi başardıklarını söyledi.

Şube Müdürü Ali Ok, kızlar okula gitmede istekli iken ailelerin bu konuda isteksiz davrandığını ifade ederek, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası çerçevesinde birer eğitimci olarak, görevimizin fedakarlık istediğinin idrakiyle çalışmalara başladık.

Kampanya çerçevesinde ilçe merkezinde 3 mahalleyi, merkez dışında ise 20 köyü gezerek aileleri kızlarını okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalıştık. Birçok aileyi ikna sonucu kızlarımızı okula kazandırdık" şeklinde konuştu.

Kampanya çerçevesinde önümüzdeki günlerde Kaymakam Veysel Beyru tarafından sivil toplum kuruluşları temsilcileri, köy muhtarları ve imamlara yönelik bir toplantı düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 14:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?