20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediyeden örnek uygulama

Şahinbey Belediyesi, cadde ve sokaklara isimleri verilen önemli kişilerin hayatını ve kişisel özelliklerini bir tablo haline getirerek, ilgili cadde ve sokak girişlerine asacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şahinbey ilçesinde geçmişte Gaziantep'e bir çok alanda fayda sağlamış kişilerin cadde ve sokaklara isimlerinin verildiğini ifade ederek, bu şahısların hayatını ve kişisel özelliklerini bir tablo haline getireceklerini söyledi. Can, vatandaşların da bu kişiler hakkında bilgi edinmesini sağlayacaklarını belirterek, "Hasip Dürrü, Abdullah Edip, Mütercim Asım ve Şahinbey gibi geçmişte Gaziantep'e hizmet etmiş bir çok önemli şahsiyetin ismi cadde ve sokaklara verildi. Ama halkımız bu kişiler hakkında herhangi bir bilgi sahibi değil. Bu uygulama ile vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalıştık. Konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Başkan Can, pirinç veya nikelajlı olarak hazırlanacak tabloların, cadde ve sokakların girişlerine yakın zamanda asılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?