20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediyeye 5 ayrı dalda kalite belgesi

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek ve 5 ayrı dalda kalite yönetim belgesine sahip ilk belediye unvanına kavuşacak.

Toplumda yaygın olarak bilinen ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi belgesi yanı sıra, Avrupa kalite standartlarından olan ISO 14000 çevre yönetim sistemi, OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği sistemi, 27001 bilgi güvenliği sistemi ve SA 8000 sosyal sorumluluk sistemi belgelerinin de alınması yönünde çalışmalar ve eğitimlere start verildi. Şahinbey Belediyesi Meclis Salonunda Eğitmen Dr. İsmail Altınöz tarafından daire müdürleri ve birim amirlerine verilen eğitime, ISO 9001-2000 Kalite Konsey Başkanı olarak Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Keçeci Güzelbey de katıldı.

Eğitim hakkında bilgiler veren Eğitmen Dr. İsmail Altınöz, Şahinbey Belediyesi'nin şanslı bir belediye olduğunu belirterek, verilen eğitimlerle Türkiye'de belki de dünyada bir ilki gerçekleştirmiş belediye olacağını söyledi. Altınöz, "Yapılacak bu çalışmada sizlere büyük görevler düşmektedir. Çünkü sizler bu işin lokomotifisiniz. ISO-9001 dünyada başarısını kanıtlamış bir sistemdir. Avrupa standartlarına uyum için artık kaliteli hizmet vermek zorunlu hale geldi. Verilen bu eğitimlerde ilk olarak amacımız sistem hakkında bilgi sahibi olmanızdır. Bu eğitimlerin sizlere ne gibi faydası olacak, değişim ve dönüşüm olacak ve bireylerden başlayarak kurumlardaki değişimleri sağlamış olacağız" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklamaya yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise göreve geldikleri günden bu yana belediye olarak Türkiye'de ve bölgede birçok ilke imza attıklarını ve atmaya devam ettiklerini kaydetti. Can, ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi eğitim çalışmalarına başladıklarını ve ek olarak 4 ayrı dalda daha yönetim sistemi ile birlikte eğitime başladıklarını ifade ederek, bu çalışmalarla yine Türkiye'de bu belgelere sahip ilk belediye olma iddiasını gerçekleştirme yolunda devam edeceklerini söyledi.

Kalite yönetim sistemi için eğitim programının başladığını kaydeden Başkan Can, kaliteli hizmet, yaşanılabilir yarınlar ve mutlu bireyler oluşturmak, sistemsizliği ve denetimsizliği tamamıyla ortadan kaldırmak kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlamak ve kurumsallaşmak için böyle bir çalışmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?