26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnaf bayrama kilitlendi

Kilis'te, Kurban Bayramı'nın 2., 3. ve 4. günleri gerçekleştirilecek bayramlaşma için 21 bin Suriyeli'nin başvuru yaptığı bildirildi.

Kilis Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Gümrük Kapısı Mülki İdare Amiri Ali Aslantaş, 3 yıldan beri yatılı olarak devam eden ve bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek bayramlaşma için 21 bin Suriyeli'nin başvuru yaptığını belirterek, "Geçen yıl 17 bin kişi bayramlaşmak için başvuruda bulunmuştu. Bu yıl rakam daha da arttı. Kurban Bayramı'nın 2., 3. ve 4. günü Suriye'den Türkiye'ye gelecek olan 21 bin Suriyeli'ye, geçişlerinde yardımcı olunması için yeşil kart, mavi kart uygulaması yapacağız. Kilis'e akrabalarıyla görüşmek için gelenler 48 saat kalabilecekler. Kilis Valiliği olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. Olumsuzluk yaşanmaması için çaba sarf edeceğiz. Suriye tarafı, Kilis'e akrabalarıyla bayramlaşmak için geleceklerin listesini bugün itibariyle bize teslim etti" dedi.

Aslantaş, bayramlaşma sırasında 300 YTL'ye kadar hediyeleşmenin serbest olduğunu kaydetti. Kilis Tuhafiyeciler Odası Başkanı Tahsin Ustabaşı da bayramlaşma için Kilis'e gelecek Suriyeliler'in yapacakları alış verişlerle esnafın yüzünü güldüreceğini ifade ederek, "Oda olarak tüm esnafımızın iş yerlerini bayram süresince açık tutmasını bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 14:45:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?