5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

"Horoz dövüşüne çevirdiler"

Mardin Cumhuriyet Alanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi parti liderlerinin meydanlarda kullandıkları söylemi eleştirerek, ''Liderler seçim meydanlarını horoz dövüşüne çevirdi'' dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, devletin parasını ve imkanlarını kullanan iktidar ve ana muhalefet partilerinin meydanlarda horoz dövüşüne girdiklerini söyledi. Mardin'in bölgenin kalkınma motoru haline getirilmesini isteyen Yazıcıoğlu, partililerine, aday gösterdikleri yerde partilerine, diğer yerlerde ise memleketin selametini gözeterek, ellerini vicdanlarına koyarak istedikleri partiye oy vermelerini söyledi. Ülkenin sorunlarının bulunduğunu, ancak bu sorunların çözümsüz olmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, "Yıllardır ülkeyi yönetenler milletin birliğini sağlayamamış. Güvenliğini, huzurunu sağlayamamış. Güvenliğin olmadığı yerde, üretim olmaz, iş olmaz, fikir olmaz, edebiyat olmaz, özgürlük olmaz, medeniyet olmaz. Göçü önleyemediler. Büyükşehirler göçe boğuldu. İnsanları oldukları yerde, doğdukları yerde mutlu olma yollarını bulmalıyız. Çanakkale'de, Boliçya'da, Dumlupınar'da omuz omuza vatanı savunduk, Cumhuriyet'i kurduk. Devlet bir, bayrak bir, iman bir, peygamber bir, Allah bir diyoruz. Dil, din ırk ayırımı yapmadan hepimiz kucaklaşmalıyız" şeklinde konuştu.

MEYDANI HOROZ DÖVÜŞENE ÇEVİRDİLER

İktidar ve ana muhalefet liderlerinin devletin parası ve imkanlarıyla meydana doldurdukları halkı hitap şekilleriyle gerdiğini ileri süren Yazıcıoğlu, liderlerin seçim meydanlarını horoz dövüşüne çevirdiklerini söyledi. Yazıcıoğlu, "Liderler devletin parasıyla ve imkanlarıyla halkı meydanlara toplayarak birbirlerine hakaret ediyorlar, iftira ediyorlar. Biri senin dosyan kabarık, öbürü senin dosyan daha kabarık. Biri imar yolsuzluğun var diğeri senin imar yolsuzluğun daha büyük diyor. Birbirlerini namertlikle suçluyorlar. Ama hiçbiri bu yolsuzluklardan, bu dosya kabarıklığından ceza almıyor. Bu meydanlara millete hayırlı şeyler anlatın. Tarımın nasıl canlanacağını, işsizliğin önüne nasıl geçileceğini, sorunların nasıl çözüleceğini anlatın. Nimetlerin ve külfetlerin eşit paylaşılmasını sağlayın. Biri benim horozum seni gagalıyor, öbürü benim horozum seni gagalıyor kavgasına tutuştular" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Alanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişiye yaptığı konuşmada, mutlaka oy kullanmalarını, partisinin aday göstermediği yerlerde de oylarını vicdanlarına ellerini koyarak memleketin hayrına olacak şekilde parti gözetmeksizin kullanmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?